Blog

Játssz a kedvenc szerződdel!

551 Megtekintés0 Hozzászólás

Történt egyszer, már Nagymester koromban, hogy a ChessBase gazdasági társaság felkért, hogy készítsek a számukra sakkcikkeket. Hogy is kell ezt elképzelni, avagy miről is szól egy sakkcikk?

Röviden annyi, hogy híres sakkozók játszmáit elemezve írok a lépések mellé magyarázatot, hogy az akár egy kezdő számára is érdekes legyen és áttekinthető.

Ez a cég az egyik legnagyobb a sakkvilágban, amelyik sakkszoftvereket gyárt és értékesít, sakkhíroldalt tart fenn, és internetes sakkszervert üzemeltet az online sakkhoz. 1986-ban alapították, és nagyméretű adatbázisokat tart fenn és értékesít, amelyek rögzített sakkjátékok lépéseit tartalmazzák.

Térjünk vissza a címhez!

“Játssz a kedvenc szerződdel!”

A ChessBase szuper ötlete alapján, az olvasók, vásárlók közül néhánynak lehetőségünk nyílt arra, hogy a kedvenc szerzőjükkel játszanak. Szuper kis délután volt és érdekes is. Tudjátok miért? Mert én imádok írni, elemezni, mindent szeretek, ami a sakkal kapcsolatos. Leadod az anyagot és nyugtázod, hogy ez is rendben van. Természetesen gondoltam, hogy van, akinek rajtam kívül is tetszik, de most közvetlen visszajelzéseket kaptam. Képzeljétek! Volt olyan, aki az én lejátszott lépéseimet játszotta meg ellenem.  Szuper volt!

Mindenesetre a továbbiakban még nagyobb örömmel elemzek és írok, most, hogy már személyesen is ismerhetem néhány olvasómat. Köszönet és üdvözlet nekik!

Szólj hozzá