Blog

Polgár Judit látogatása Várpalotán.

1375 Megtekintés0 Hozzászólás

Sportoljon-e a gyermekem? Járjon-e szakkörre, és ha igen, milyenre? Szellemi sport vagy fizikai, esetleg mindkettő? Mi van, ha nem tehetséges a gyermekem? A lányoknak könnyebb vagy nehezebb érvényesülni a sportban?

Ezekre a kérdésekre adott választ mindenidők legnagyobb női sakkozója, akinek jómagam voltam a beszélgetőtársa ezen a várpalotai rendezvényen, amelyet a Manduláskert Fejlesztő és Tehetséggondozó Alapítvány  „Mandulaszüret – beszélgetések és előadások rendezvénysorozat” első találkozójára szervezett meg.

 

Azon szerencsések egyike vagyok, aki előmzőtársként tevékenykedhetett Polgár Judit Nemzetközi Nagymesterrel, illetve a mai napig, ha már nem is az elemzésekkel kapcsolatban, de a szakmai kapcsolatot tarthatom vele.  

A fent említett alkalommal a sport, illetve a sakk jótékony hatásairól beszélgettünk és próbáltuk tanácsokkal ellátni a közönséget. Büszkén állíthatom, hogy nagyon jól sikerült a rendezvény, olyannyira, hogy a tervezett 45 perc helyett 1,5 óra kötetlen beszélgetés vált belőle, így mindenki elégedetten hagyta el a termet. 

Szólj hozzá