Blog

Érdekesség a sakkvilágból, avagy kivel és hogyan készül egy sakkozó?

1111 Megtekintés0 Hozzászólás

Minden sportágban, így a sakkban is van edzésidő, foglalkozási idő. Azok számára, akik a sakkban nem jártasak, furcsa lehet, hogy mit teszünk edzés, illetve foglalkozási idő alatt.

        Játszunk egymás ellen?

Ezt a kérdést sokszor felteszik nekem. Tőletek nem kérdezték még?

A fejtörők, alapelvek, alap sakkjátékok, játszmák elemzései, megnyitások, középjátékok, végjátékok, kombinációk és még sorolhatnám, elsajátítása nagyon fontosak a sakkban. Minél nagyobb a tudásunk, annál érdekesebb partikat játszhatunk, elemezhetünk és nyilván nagyon meghatározza a sakkban elért státuszunkat az, hogy kivel tesszük mindezt.

Nos! Mivel az éremnek két oldala van, ezért nézzük csak meg, hogy van ez a nagymesteri oldalon. A nagymesternek sem mindegy, hogy tanítványai hogy fejlődnek, mit érnek el, mennyire sikeresek. 

Minden eddigi és ezutáni tanítványom kihívás a számomra, hiszen ha az általam tanult eszmékkel, anyagokkal érnek el sikereket, az nagyon nagy boldogság. 

Mi van akkor, ha erre egy világszintű játékos kér fel? Na az már megmérettetés!  

Hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy Magyarország jelenlegi legjobb játékosa keresett fel pár hónapja és arra kért, hogy segítsem a felkészülését. Rapport Richárd magyar nemzetközi sakknagymester, sakkolimpiai ezüstérmes. Egyike annak az öt magyar sakkozónak, aki átlépte a 2700 Élő-pontos szupernagymesteri határt. Ricsit fiatal kora óta ismerem, követem a pályafutását, elért eredményeit, amelyek sakkozóként, illetve magyarként is mérhetetlen nagy büszkeséggel töltenek el.

Szóval a sakkban a megtervezett lépéseinket a logikus gondolkodással visszük véghez.

Nincs ez másként az életben sem, igaz? 

Szólj hozzá